Barotul - Otok Pašman, Hrvatska
Apartmani Mirjana
english deutch italiano
Dobro došli na naše web stranice!

Štovani posjetitelji!

Izuzetno nam je drago što ste dio svoga vremena odlučili provesti na ovim stranicama.

Svrha ove stranice je pokazati Vam ljepote mjesta BAROTUL na otoku Pašmanu, osnovne informacije, a shodno tome i turističku ponudu obitelji Paleka u  ugodnom ambijentu naših apartmana.

Ako smo barem malo zagolicali Vašu maštu prelistajte stranice koje smo pripremili za Vas. Za sve Vaše prijedloge, primjedbe, pitanja i slično slobodno nas kontaktirajte. Bit će nam jako drago  udovoljiti Vašim željama na obostrano zadovoljstvo.


O Pašmanu

Pašman je otok na Hrvatskom Jadranu, južno od Zadra. Ubraja se među veće hrvatske otoke a od kopna ga dijeli Pašmanski kanal koji je na pojedinim mjestima širok svega 2 km. Time je ujedno i jedan od otoka koji su najbliže kopnu. Nalazi se u zadarskom arhipelagu, između gradova Zadra i Biograda.

Mediteranska klima je razvila bogati svijet flore i faune, mnoge vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva i sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana.

More je čisto, plaže su šljunčane i kamenite, sa bezbroj malih mulića. Kod Pašmana se morske struje mjenjaju svakih 6 sati i zbog toga je ovdašnje more među najčišćim na Jadranu. Na istočnoj strani otoka može se kupati među prirodnim stjenama s dugim kamenim platoima i kristalno čistim morem. Većina objekata nalazi se direktno uz samo more i plažu.

Pašman je poznat po prekrasnim pješčanim plažama i borovim šumama na sjevernoj strani otoka okrenutoj prema kopnu, koja je jedina nastanjena. Njegova naselja su mala i tiha i zbog toga kao stvorena za odmor i opuštanje. U svim pašmanskim malim selima ima nekoliko trgovina, konoba i ostalih uslužnih djelatnosti. Južna strana otoka obiluje nedodirnutom prirodom, brojnim uvalama, modrim morem, starim ribarskim kućama i to sve sa pogledom na Kornate. Ova strana otoka je bez prometnica i kao takva vrlo popularna za robinzonski odmor.

Većina stanovnika tipičnih otočnih mjesta tradicionalno se bavi ribarstvom i poljodjeljstvom, u novije vrijeme i turizmom. Razvijena je bogata turistička ponuda.